​Overhemden in enorm veel designs

0
Overhemden-in-enorm-veel-designs

Overhemden in enorm veel designs

Waar vroeger de keus beperkt was, is nu de keus enorm! Overhemden zijn allang niet meer alleen maar voor de zakelijke markt bestemd. Tegenwoordig is een hemd een prima kledingstuk om een te dragen tijdens een avondje uit. Overhemden zijn te verkrijgen in zeer veel verschillende pasvormen, kleuren, designs en prints.

Voor iedere lichaamsbouw een perfect overhemd

Tegenwoordig hoeft niet één man meer voor de dag te komen met een slecht zittend overhemd. De keus uit maten en pasvormen is enorm. Denk je dat je te lang bent voor een goed zittend overhemd? Kijk dan bijvoorbeeld eens op Mouwlengte7.com. Ook een stevige man heeft geen rede om niet een prachtig overhemd aan te trekken, ook extra grote maten zijn eenvoudig verkrijgbaar.

Het type weving

Overhemden worden geproduceerd in meer dan tien verschillende wevingen. Dit is een redelijk technisch verhaald maar in de praktijk moet je er achter zien te komen welk type weving jij het meest comfortabel vind zitten. Voelt de stof voor jou fijn aan? Is deze niet te dun of te grof? Wevingen van hogere kwaliteit voelen zachter en fijner aan. Toch blijft dit een persoonlijke keus. De ene man is pas tevreden bij de allerduurste weving van Egyptisch katoen, terwijl een andere man al tevreden is met een gewoon goed shirt.

De juiste pasvorm

De pasvorm van een overhemd bepaald de uitstraling. Bij een goed zittend hemd heb je in de regel 6 tot 12 centimeter stof over rondom de borst en buik. Met minder ruimte gaat het overhemd trekken en lijk je dikker. Ook een veel te ruim shirt kan doen lijken dat je dikker bent! Bepaal de pasvorm die bij jou lichaamsbouw past

Het design van een overhemd

Het type kraag en manchet zeggen meer over jouw stijlkeuze, dan de kwaliteit van het overhemd. Een belangrijk aandachtspunt voor de kwaliteit is de afwerking van de kraag en manchet. Deze moet fijn gestikt en vrij zijn van vouwen of kreuken. De keuze voor het type kraag is aan jou. Tegenwoordig is een weggesneden kraag (cut away) populair en de standaard geworden. Al zijn een klassieke, rechte boord of een button-down boord ook nooit uit de mode geweest. Voor het type manchet is de keuze voor manchetknopen van belang. Draag je graag manchetknopen? Kies dan altijd voor een dubbele manchet. Heb je liever knopen? Dat kan natuurlijk ook. Kijk vooral goed wat jij mooi vindt.

Nog geen snabbels..