Ben Telecom… Tja.

0
20160128_210206

Je zou zeggen: dit is een eenvoudige boodschap: dit bedrijf repareert smartphones en tablets. Hoeveel kan er misgaan? Laat ik beginnen met wat wel goed is: er lijkt fatsoenlijke software gebruikt te zijn en in het logo is het aantal kleuren gelukkig beperkt gebleven. En oh: heel sympathiek dat ze de sportverenigingen steunen met hun advertentie.

  1. In hun slogan zeggen ze smartphones te repareren, een regel daaronder blijken ze ook tablets onderhanden te nemen. Misschien zijn ze pas later met die service begonnen? Pas dan ook die slogan aan, zou je zeggen.
  2. Je vraagt je af of de getoonde smartphones en tablets nou gerepareerd zijn of niet. Ik bedoel: als ik m’n zwarte iPad terug zou krijgen met zo’n donker scherm zou ik mijn geld terug willen,maar de andere tablet en de smartphones lijken niet gerepareerd te moeten worden. Dan zeg je: da’s gewoon een donker beeld in het scherm. Wellicht, maar je wekt hoe dan ook de verkeerde schijn.
  3. Ze zeggen smartphones en tablets te kunenn repareren, maar hoe een spellingscheck werkt lijken ze niet te snappen. Of die spellingscheck is Duitstalig (alle zelfstandige Naamwoorden moeten dan nou eenmaal met een Hoofdletter), en dan ook nog stuk (want waarom is dan repareren, een werkwoord, ook met een hoofdletter gespeld?).
  4. Waarom is het ‘com’ in het logo opeens weer zwart? Is het nodig om te benadrukken dat het een samengesteld woord betreft of zo?  Waarom én signaal-golfjes én het .nl zo benadrukken? Een beetje smartphone- of tabletgebruiker typt sowieso al automatisch .nl achter je bedrijfsnaam als ze meer willen weten…
  5. Kun je alleen telefoons laten repareren als je een abonnement hebt bij Ben? Ja, misschien heet de eigenaar toevallig Ben, en misschien kwam die provider pas ná de keuze van de bedrijfsnaam op de markt…  maar dan nog is het niet handig.
  6. Kun je alleen Apple-producten laten repareren? Of kon je geen Android-toestellen vinden op Google in de 10 minuten dat je deze advertentie in elkaar geflanst hebt?
  7. Wat is nou het idee, dat de smartphones en tablets op het rode randje rusten of niet? ’t is een beetje willekeurig zo.
  8. Het telefoon-icoon iets dichterbij het nummer is op zich logischer. Ik weet ook wel dat een telefoon-icoon niet bij een plaatsnaam hoort, maar je zou toch haast gaan twijfelen. Als het al nodig is om te communiceren dat het een telefoonnummer is… je mag toch hopen dat smartphone- en tabletbezitters iets modernere middelen gebruiken dan een fax.
  9. Als je dan je specialiseert in smartphones en tablets, dan is het wel zo logisch dat je ook zorgt dat je site goed werkt op die devices!

Nog geen snabbels..

golden age

Golden Retro

Alles aan deze print is uitnodigend en klopt. De afbeeldingen, de gebruikte fonts en de kleuren. Bron: https://nl.pinterest.com/pin/146367056618379792/