Design en lekkernij in één

0
onder-ortel-PBZrAFZ83_4-unsplash (1)

Wat is nou een plek waar design en lekkernijen samenkomen? Als je het mij vraagt is dat een chocolaterie! Natuurlijk kan een sterrenrestaurant er ook wat van, maar chocolaatjes zijn vaak toch ook echt een klein kunstwerkje. In deze blog gaan we even de beste soorten chocolade creaties op een rij zetten.

Chocolade sculpturen
Sculpturen zijn eigenlijk hoe dan ook kunst. Of het hout is, metaal of gerecycled plastic, het is altijd een vorm van kunst. Maar wat nou als je het ook nog eens op kan eten! Chocolade sculpturen zijn soms levensgrote standbeelden die echt te mooi zijn om op te eten. Er worden wedstrijden gehouden voor de mooiste kunstwerken. Ook kan je opdracht geven om iets te laten maken. Hier zal alleen wel een prijskaartje aan zitten! Voor kleinere sculpturen die je vaker in de vitrine ziet staan zullen de prijzen wel meer vallen en heb je toch een super vet beeldje…. van chocolade. Als je er ook nog een verhaal achter wil hebben dan zul je ernaar moeten vragen, maar als de prijs heel laag is, is er kans dat de sculptuur niet met de hand is gemaakt.

Bonbons
Een van de bekendste vormen van chocolade: bonbons. Zowel een kunstwerk in esthetiek als in smaak. Bonbons zijn kleine chocolaatjes waar chocolatiers veel creativiteit in steken om nieuwe smaakcombinaties te maken met altijd weer verschillende kleuren en vormen. Veel chocolatiers dagen zichzelf uit door lokale producten uit het seizoen te gebruiken. Een zeer goed concept! Andere populaire ingrediënten zijn dranken en likeuren in chocolade. Daarnaast wordt voortaan echt alles gebruikt. Popcorn en rijst voor structuur, peper voor een pittig randje, noem het maar op. Aan creativiteit is geen tekort bij het aanbod bonbons. Bonbondozen zijn ook super leuke cadeaus om aan vrienden of familie te geven. Als je een keer iemand wilt verrassen, stuur dan een mooie bonbondoos op! Dit is zo geregeld bij Friandries bijvoorbeeld. De keuze is het moeilijkst.

Handgemaakt
Veel dingen die handgemaakt zijn, zien er prachtig uit. Dus niet alleen bonbons en sculpturen maar een echte handgemaakte chocoladereep kan ook een prachtig kunstwerk zijn. Met unieke toevoegingen die de chocolatier zelf heeft samengesteld is het een one of a kind reep! Speciale kruiden, gedroogd fruit en hoogwaardige chocolade zijn combinaties die je kan en mag verwachten van een handgemaakte chocoladereep. Zo’n reep is eigenlijk ook te mooi om op te eten!

Nog geen snabbels..

Chemische reactie

Chemische Reactie

Weer een mooi kleuren juweeltje gespot! Dit keer op een vinyl hoes. De vormen zijn abstract en de kleuren aantrekkelijk en zuiver.. Alleen al om ...