Hoe maak je een webdesign dat echt werkt?

0
tips-succesvol-webdesign

Bij een website hoort uiteraard het webdesign, logisch. Nu weet iedereen dat je met een mooi webdesign betrouwbaarder overkomt dan met een basic opmaak. Nog een beetje in de huisstijl van jouw bedrijf en je bent er! Fout. Je kunt zoveel meer halen uit een webdesign.

Liever geen standaard template

Allereerst gebruik liever geen standaard template. Waarom niet? een standaard template is ontwikkeld (visueel als technisch) voor de mooi. De maker wilt zo veel mogelijk ontwerpen verkopen. Vaak zien de ontwerpen er prima uit, maar technisch valt de website bijna uit elkaar. Aanpassingen zijn niet mogelijk waardoor je enorm beperkt bent aan de mogelijkheden die het template je biedt.

Daarnaast zal het webdesign nooit helemaal aansluiten bij jouw bedrijf. Een goede website, gebouwd door een webdesign bureau, is namelijk gebouwd rondom jouw doel. Dit kan informeren, verkopen of contact opnemen zijn. Zowel op het gebied van het design als technisch draait alles om dit doel. Zoals eerder genoemd is het doel van een template het verkopen van het design. En dit is nooit jouw doel.

Tips voor een goed webdesign

De voordelen van een webdesign op maat hebben we je zojuist verteld. Ga je hier mee aan de slag dan hebben wij nog een aantal webdesign tips.

  • Denk aan de structuur van de website. Een logische structuur geeft niet alleen je bezoekers meer overzicht, maar ook Google. Wil je online gevonden worden dan heeft het design daar ook invloed op.
  • Maak het webdesign mobiel vriendelijk. Je kunt tegenwoordig geen website hebben zonder dat deze voor de mobiele telefoon geschikt is. Wist je dat ook dit invloed heeft op de online vindbaarheid? Verzin eerst de content en daarna pas de pagina indeling. Als je weet wat voor soort informatie op de pagina komt, dan kan je het uiterlijk hierop aanpassen. Staat er bijvoorbeeld een video centraal, dan zal de pagina heel anders eruit komen te zien dan wanneer je enkel tekst hebt.

Nog geen snabbels..

webanimatie

Pakkend abstract

Deze website heeft een hoop verschillende stijlen gebruikt en toch is het allemaal één stijl: veel kleuren en op animatie-achtig lijkende iconen. http://madebyfieldwork.com/