​​Gezonde leefstijl

0
voedingsadvies

Gezonde leefstijl

Het is vandaag de dag ook vaak het gesprek van de dag. Je leefstijl. Je leefstijl bestaat voor een groot gedeelte uit je voeding. Hoe houd jij je motortje gaande? Daarbij komen natuurlijk ook dingen kijken als: sport, beweging en een healthy mind. Dit kun je zelf allemaal stimuleren door bijvoorbeeld vaste momenten in te plannen waarop je gaat sporten. Spreek bijvoorbeeld af met een vriendin. Dan is het toch iets moeilijker om af te zeggen. Verder is het belangrijk dat je bewust kiest voor beweging. Neem eens de trap in plaats van de roltrap of lift. Pak de fiets voor de kleine boodschappen. Het geeft je frisse lucht en een fris hoofd.

Gezonde leefstijl kan je leren

Wil je je hele leven vullen met een gezonde leefstijl dan blijft je voeding toch wel het belangrijkst. Er zijn altijd keuzes te maken. Ondanks dat veel mensen denken dat die keuze tussen lekker en vies gaat is dit natuurlijk helemaal niet waar. Het gaat om keuzes in suikers, tarwe, E-nummers en biologische ingrediënten. Wil je soms ook gewoon iets eten wat hier misschien niet helemaal binnen past? Gewoon doen! Zolang het maar niet doorslaat en je in balans blijft. Nu vraag je je misschien af hoe dat dan moet. Denk hierbij aan een weegschaal. 20% eigen invulling van je voeding staat in evenwicht tot 80% van overwogen keuzes in je voeding. Let op: dit betekent niet dat dit eten niet lekker is. Het is alleen niet je eerste keuze.

Voeding en tips

Geef jezelf de tijd om de ingrediënten van je voedsel te kunnen onderscheiden. Wanneer je weet wat daar niet in thuis hoort kun je op zoek naar een substituut welke dit niet bij zich heeft. Het zelf maken van verschillende gerechten helpt hierbij erg goed. Als jij het in de oven schuift of in de pan gooit weet jij ook precies wat er in dat gerecht zit. De perfecte check.

Bron: http://www.vivonline.nl/

Nog geen snabbels..

Sci-fi

Sci-Fi

De Star Wars gekte laat het gevoel voor scince fiction weer kriebelen. Deze typografie vind ik er wel erg bij passen. Meer zien? http://www.motionserved.com/gallery/Typographic-Film-Advertising-D-AD/26464047