Chocolade in 4 verschillende gerechten

0
choco

Chocolade…wie eet het niet? Een lekkernij waar menig vrouw niet van af kan blijven. Maar vergis je niet in de man. Ook zij kunnen hier enorm van genieten. Maar chocolade heeft meer veelzijdigheid dan men in eerste instantie denkt. Vaak wordt gedacht aan een chocoladereep of een koekje met heerlijke chocoladestukjes. Echter zijn er veel heerlijke gerechten waarin chocolade verwerkt kan worden, enkele hiervan vind je in onderstaand artikel.

1. Chili con carne

Een onbekende en vaak wat vreemd gevonden combinatie is chocolade in chili con carne. Dit gerecht kent vele varianten met verschillende kruiden en bereidingswijze. Het is een heerlijk gerecht tijdens de vallende bladeren van de herfst of de eerste koude windstromen in de winter. Chili con carne met de juiste hoeveelheid chocolade kan je gerecht naar een ander level tillen. Probeer uit en kijk wat jij het lekkerst vind, een combinatie van bitter (100% pure chocolade) en pittig werkt namelijk heel goed!

2. Pompoensoep met chocolade

Chocolade in een soep. Dit klinkt als een gekke combinatie, maar pakt zeer lekker uit. Pompoensoep wordt voornamelijk als voorgerecht gegeten. Pompoensoep met cacao kan in juist maten heerlijk zijn. Naast de reguliere ingrediënten zoals: tomaten, knoflook, ui en dergelijke kunnen cacaostukjes niet misstaan. Zorg voor een goede verhouding en blijf tussendoor proeven voor de perfecte balans. Tip: voeg de chocolade (vaste chocolade) na het maken van de soep toe en roer deze erdoorheen voor een extra lekker smaak en leuk gespikkeld uiterlijk.

3. Chocolade en geitenkaas bavarois

Een ander mogelijk voorgerecht met chocolade is een chocolade en geitenkaas bavarois. Geitenkaas is voor velen geen onbekende smaakcombinatie, deze is vaak terug te vinden in een sandwich met chocolade, geitenkaas en aardbeien bijvoorbeeld. Bavarois kan met diverse ingrediënten worden gemaakt. Probeer zelf eens de combinatie van geitenkaas, mascarpone, witte chocolade en port en je zult versteld staan!

4. Hertenbiefstuk met chocoladesaus

Wie houdt er niet van een heerlijk stuk hertenbiefstuk. Een warm gerecht om gezamenlijk lekker van te genieten tijdens de koudere dagen. Het heeft echter even tijd nodig (2 uur marineren) maar dan staat er een heerlijk hoofdgerecht op tafel. De chocolade in dit gerecht zal als een saus dienen en over het vlees worden gegoten bij het serveren. Hert is een kruidig vlees waarbij de saus van chocolade net dat beetje extra geeft en de smaakbalans op peil brengt.

Chocolade word in talloze recepten ook als hoofdingrediënt van een toetje gezien. Met chocolade kan je alle kanten op (lees: muffins, chocolademousse, milkshake chili con carne et cetera), dus probeer het uit en ontdek de veelzijdigheid van deze zeer bekende en populaire lekkernij.

Nog geen snabbels..

pizza slaapzak

Pizza zak

Zo lekker heb je nog nooit geslapen! In deze slaapzak droom je zeker te weten van je favoriete pizza. https://www.etsy.com/listing/96236038/plain-slice-of-pizza-sleeping-bag