De meest succesvolle animatiefilms ooit

0
De meest succesvolle animatiefilms ooit

Animatiefilms zijn tof. Sinds het begin van de Disney animatiefilms in de jaren 60 is dit filmgenre uitgegroeid tot een van de meest populaire genres binnen de huidige filmografie. De grootste producenten van animatiefilms zijn van oorsprong Disney en Pixar, deze bedrijven zijn inmiddels gefuseerd. Een andere grote animatiestudio is Dreamworks, bekend van Shrek.

Animatiefilms met de hoogste omzet

Bijna alle animatiefilms met de hoogste omzetten ooit zijn uitgebracht door Pixar. Het bedrijf is opgericht door Steve Jobs en is later verkocht aan Disney. Bekende films van Pixar zijn o.a; Toy Story, Monsters & Co en Up. Disney animatiefilms staan ook in de lijst zoals de succesvolle film The Lion King uit de jaren 90. De meest winstgevende animatiefilms zijn ook in Nederland goed bekeken. De films in de lijst zijn allemaal zeer goed bezocht in de Nederlandse bioscopen.

Finding Nemo favoriet

In Nederland is de animatiefilm van Finding Nemo (en het vervolg: Finding Dory) het populairst. Dat blijkt uit het aantal Nederlandse bioscoopbezoeken van de afgelopen 10 jaar. Ook de films van Dreamworks zijn populair. Zo wordt animatiefilm Shrek meerdere keren per jaar gedraaid op nationale televisie.

Nog geen snabbels..

20160128_210206

Ben Telecom… Tja.

Je zou zeggen: dit is een eenvoudige boodschap: dit bedrijf repareert smartphones en tablets. Hoeveel kan er misgaan? Laat ik beginnen met wat wel goed is: ...