​Vijf tips die je helpen met afvallen

0
dieet

Wil je effectiever afvallen en heb je al verschillende diëten geprobeerd? De kans is groot dat ze eventjes voor verbetering zorgen, maar dat je daarna toch weer op je oude gewicht zal komen. Dat ligt uiteraard niet aan jou en ook niet per se aan het dieet. Het heeft er vooral mee te maken dat je ritme er niet door verandert. Wil je daadwerkelijk afvallen en vervolgens ook op gewicht blijven? Richt je dan op je volledige ritme, zodat je er daarmee voor zorgt dat je op het gewenste gewicht kunt komen en dat je daarna niet meer terug zal vallen.

Voldoende slaap in je dagritme

Om effectiever te kunnen afvallen is het vooral van belang om goed te slapen. Het is wellicht niet het eerste waar je aan denkt, maar het zorgt er op verschillende manieren voor dat je minder snel zal aankomen. Zodra je slaapt kun je immers niet eten, terwijl je spijsvertering wel gewoon door blijft gaan. Bovendien kun je er met voldoende slaap voor zorgen dat je overdag de energie hebt om meer te gaan bewegen. Voldoende slaap is op verschillende manieren gezond en helpt je op een effectieve manier om te kunnen afvallen.

Sportieve kleding kopen

Vind je het lastig om overdag daadwerkelijk te gaan bewegen, merk je dat je er uiteindelijk toch voor kiest om weer een aflevering van je favoriete serie te kijken? Het is verstandig om wat meer sportieve kleding te gaan kopen. Het gaat dan uiteraard om sportkleding waarmee je kunt gaan hardlopen, maar bijvoorbeeld ook om een paar sportieve sneakers. Je werkt daarmee aan je uitstraling als sportief persoon. Anderen zullen veel meer sportieve activiteiten van je verwachten, waardoor je er ook zelf van overtuigd raakt dat je meer in beweging dient te komen.

Voldoende in beweging

Zodra je eenmaal sportieve kleding draagt wordt het een stuk gemakkelijker om in beweging te komen. Je zal daar meteen plezier van hebben, aangezien het ervoor zorgt dat je gemakkelijker kunt gaan afvallen. Het wordt ineens heel normaal om de trap in plaats van de lift te nemen en ’s middags ga je een stukje wandelen om in lijn met je nieuwe imago te handelen. Je kunt jezelf leren meer te gaan bewegen en op die manier te kunnen afvallen.

Eet meer kruiden

Ook vanuit je voeding kun je er eenvoudig voor zorgen dat je meer kunt afvallen, zonder dat je daadwerkelijk minder hoeft te gaan eten. Hoe je dat doet? Breng je gerechten voortaan op smaak met kruiden in plaats van met sausjes. Sauzen zijn vaak onnodig vet en maken je daarmee dikker, terwijl kruiden die vette ingrediënten niet hebben en toch zorgen voor een heerlijke smaak.

Stel realistische doelen

tenslotte is het om meer te kunnen afvallen vooral van belang om realistische doelen te stellen. Wees trots op jezelf wanneer je vaker de trap neemt, je meer gaat wandelen en je beter slaapt. Vier de kleine successen, zodat je jezelf kunt blijven motiveren om ook de grotere stappen tot afvallen te nemen.

Nog geen snabbels..

056 wired food package

Kunstig kookboek

Gaaf gedaan: de kleuren van het gerecht komen terug in de gebruikte fonts en de tekstkaders. Een uitnodigend boek! Bron: https://claudia-dealmeida.squarespace.com/#/wired-food-package/