Crosstrainer of loopband? Wat is de beste?

0
Fitness

Wil je een fitnessapparaat kopen? Dan kom je al snel bij de keuze uit een aantal cardio apparaten zoals een loopband, crosstrainer, hometrainer of roeitrainer. De keuze tussen al deze apparaten is heel persoonlijk.

In dit artikel help ik je met de keuze tussen een loopband of crosstrainer.

Loopband

Vind je hardlopen leuk? Kies dan voor een loopband. Want als je het leuk vind dan zal je het cardio apparaat vaker gebruiken.

Heb je geen ervaring met hardlopen dan kun je beter niet zomaar een loopband kopen. Probeer eerst eens of je het leuk vind. Het zou zonde zijn als je een loopband koopt en er dan achter komt dat het niks voor je is.

Ook is hardlopen belastend voor je spieren en gewrichten en zeker niet voor iedereen geschikt.

Crosstrainer

Heb je snel blessures? Of heb je (veel) overgewicht? Dan is een loopband misschien niet de beste keus. Een crosstrainer is een stuk minder belastend voor je spieren en gewrichten en een betere keus als je veel overgewicht hebt of snel blessures hebt.

Maar een crosstrainer moet je natuurlijk wel leuk vinden anders ga je trainen op een crosstrainer niet lang volhouden. Probeer een crosstrainer eerst eens bij een fitnessclub.

Maar kijk ook eens naar een roeitrainer. Helaas een stuk minder populair maar mijn persoonlijke favoriete cardioapparaat. Deze combineert namelijk cardio met spieropbouw.

Met trainen op een roeitrainer train je namelijk ook je spieren in het onder en bovenlichaam.

Door de spieropbouw zal je extra resultaat boeken!

Hopelijk heb ik je geholpen met je keuze tussen een loopband of crosstrainer! Probeer ze zeker eens uit voordat je een keuze maakt!

Nog geen snabbels..

Puntjes op de i

Puntjes op de i

Dit blijft mij toch aantrekken. Het gebruik van vele dots… het maakt een beeld erg spannend en dynamisch. Meer informatie? https://www.behance.net/gallery/28257085/The-Newton-Method